Kommende fisketur.

 

Næste ture på Sundet:

 

Der er fisketur på Sundet d. 20 marts,  efter årstidens fisk, vi sejler med Havstrygeren,

kl. 8:45 skal du være på plads.

 

Sidste tilmelding er d.13 marts til mødet.

 

 

Vi sejler fra Helsingør med skipper Dyt.

 

Turene skal tilmeldes på mail. Og du skal have en tilbagemelding før du er på listen.

 

 

Tilmelding til vores mail fiskeklub@fjordkrogen.dk

 

 

Der skal mail til Fiskeklubben, hvis du er fristet til en tur på sundet.

 

Hav turer er bindende, ved fravær skal der altid betales for turen,

eller skaffe en afløser.

 

 

 Prisen på vores sund turer er kr. 180,00 Kr. + kørsel, da vi ikke kan fylde båden med de medlemmer der melder sig til, kan vi ikke gøre det billigere.

 

 

 

 

,,,

 

Der kan lånes et sæt SEA-BAND mod søsyge, kontakt Per eller Jørgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstboks: Fjordkrogen

Fiskeklub for dem der har tid om dagen.

Fjæsingstik

 

Det kan være meget smertefuldt at blive stukket af fjæsingens giftige pigge, men det er sjældent alvorligt.

· Du vil ofte få kraftige smerter, hævelse og misfarvning omkring stikket. Smerterne kan stråle ud i hele armen eller benet, og du kan også blive svimmel og få hovedpine. 

Det sker kun sjældent, at fjæsingstik fører til alvorlig sygdom. Stikkene ledsages imidlertid ofte af infektioner med usædvanlige bakterier. 

Behandling af fjæsingstik: 
Anbring stikstedet i 40-45 grader varmt vand i 30-60 min. Afprøv temperaturen med en rask hånd. Det varme vand lindrer smerten.

· Fjern eventuelle rester af piggen, og vask med vand og sæbe.

· Supplerende behandling med smertestillende medicin kan være nødvendig.

· Søg læge eller ring til Giftlinjen på 82121212, hvis symptomerne fortsætter eller er meget udtalte - eller hvis der opstår tegn på infektion.

 
Hvornår er der risiko for at blive stukket af en fjæsing? 
Badende kan være uheldige at træde på en fjæsing, idet den ofte ligger nedgravet på lavt vand om sommeren. Fiskere kan også blive stukket, når fjæsingen tages af krogen. Og endelig kan stik fra en død fjæsing også være giftige. 

 

 

Fiske kalender årstidens fisk.

Januar .

Driv-fiskeri efter sild og torsk.

Prøv at mede fiske efter torskene. (sildefileter på agnkroge, som ved fladfiskeri) ellers pirk med forfang.

 

Februar .

Stort set samme fiskeri som i Januar, dog er det begyndt at tynde ud i sildene så der fiskes mere målrettet efter torsk.

Marts.

Som regel er der i denne måned et ret godt driv-fiskeri med masser af torsk i alle størrelser.

April.  

Torskene er nu færdige med at gyde og trækker ind på lavere vand. I den sidste del af måneden plejer der at dukke hornfisk op.

Maj.

Så skulle hornfiskene gerne være kommet for alvor. Der fiskes hovedsagelig efter disse men der fanges også en del torsk. Aftenture efter torsk - hornfisk og fladfisk .

Juni.

Torskene skulle nu gerne have samlet sig på lavere vand. Godt fiskeri også for begyndere, som regel mange torsk i 3 til 10kg. Klassen.

Juli.

Stadig godt fiskeri efter torsk, fiskeriet er næsten uændret fra Juni.

August.

August og sept... Masser af blandet fiskeri.. Afgjort årets bedste tid i sundet.. Hornfisk, makrel,småsej, hvillinger,fladfisk og mange torsk.. Silden begynder at være værd at beskæftige sig med. Makrellerne er nu kommet til sundet, og fanges mellem sildene hvor torsken også så småt begynder at trække ud. Hornfiskene er også begyndt at komme igen.

September

Fiskeri efter Torsk, sild og makreller. Alle kan være med på dette herlige fiskeri.

Oktober.

Torskene er nu ved at været trukket ud mellem sildene, og der fiskes derfor på dybder omkring 30 m. Hvor sildene opholder sig. Torskene jager mellem sildene og fanges derfor også her.

November.

Sild, sild og atter sild. Det er ikke så mange torsk, men til gengæld er der som regel alle de sild man lyster. Et fiskeri hvor alle kan være med.

December.

Torskene begynder nu igen at røre på sig, men der fiskes stadig sild. Fiskeri for alle

M/S Havstrygeren

75 brt. 
22m. lang. 
Max 42 passagerer.
 

Billede af Skipper Dyt

Den 1 –6-2016 var var vi på Øresundsakvariet, arrangeret af vort medlem Knud Jensen, vi an  kom kl. 1430 til kaffe og hjemmebagt kag, Idas den gode. Efter kaffen, rundvisning af marine biolog Jens Jespersen. Det er uden for åbningstiden, så vi ser akvariet (uden turister) samt den spændende bagside. Jens er udover en dygtig biolog, en god fortæller. Han er svømmedykker og er ”fiskeprikker”. Han har således et godt kendskab til hvad der rør sig under vandoverfladen. Der vil blive lagt vægt på livet i Øresund og Roskilde fjord. Standpladser for havørred i den nordlige af fjorden er interessant især for os. Vi takker Jens og Knud for en hyggelig eftermiddag.