Tekstboks: Fjordkrogen

 Fiskeklub for dem der har tid om dagen.

 

 

Opskrift på stegt sild i eddike og løg

 

                 Bland 2 dl. eddike, ½ dl. vand,

           ca. 4 spsk. sukker efter smag,

           2 laurbærblade, 1 kvist timian,

           1 spsk. løg i små tern

          4 peber korn  i en kasserolle

          Kog lagen i 5 min. ved svag varme.

          Afkøl lagen til den er lillefingervarm.

          Smag den til.

          Læg 8 stegte lune sild i lagen

          Dæk fadet til med folie og sæt det koldt til næste dag.

          Pynt med masser af tynde løgringe , evt. rødløg

          Serveres til frokost med brød og smør.

          Eller til middag med kartoffelsalat.

          Velbekomme.

 

Opskrifter på sild

 

Gammel Alsisk sild

2 dl piskefløde

100 g. mayonnaise

1 tsk. karry

1-2 røde æbler

1-2 porer

25 g. hakkede mandler

4 marinerede sild

salt og pepper

 

Pisk fløden til skum og bland den i mayonnaisen,

tilsæt karry og mandler, skær æblerne i små stykker med skræl

og porerne i tynde skiver, skær sildene i små snitter, bland det hele

forsigtigt og smag til med salt og pepper.

 

 

Æblesild

4 marinerede sild

4 små røde æbler

2 dl piskefløde

4 sps. mayonnaise

2 ts. revet løg

2 ts. citronsaft

2 ts. sukker

6 skiver rødbeder

2 rødløg

Karse til pynt

 

Flødeskum, mayonnaise, revet løg, citron og sukker blandes

Sild, æbler og rødbeder skæres i stykker og vendes i blandingen

Pyntes med tynde skiver rødløg, karse og æbler med skræl.

 

 

 


Tekstboks: Fiskeopskrifter fra medlemmerne
Tekstboks: Energi pr. person:
2500 kj. (600 kcal)
Energifordeling
Protein: 25 % (37. g.)
Kulhydrater: 61 % (90.g.)
Fedt: 14 % (10.g.)

 

Torsk i fad med spinat og porre.

 

400 – 500 g. torskefiler (eller laks, kuller, lyssej mørksej brosme).

500. g. frossen helbladet spinat.

2. porre (250.g.)

2 1/2. dl. fløde 9 % eller mælk.

3. spsk majsstivelse.

1. tsk. salt.

Peber.

1/2. dl. rasp.

Tilbehør: kartofler godt brød

Tænd ovnen på 200

Varm spinaten i en gryde.

Skær porrerne i ringe og skyl dem grundigt i koldt vand.

Rør fløde eller mælk sammen med majsstivelse og hæld blandingen i spinaten. Giv det et opkog under omrøring.

Tilsæt porrerne, lad stuvningen koge i 1-2 min. under omrøring og smag til med salt og peber.

Læg halvdelen af spinatblandingen i bunden af et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm. eller 22. cm i diameter). Læg fisken i et nogenlunde tykt lag oven på spinaten. Krydder med salt og peber og fordel resten af spinatblandingen over fisken.

Drys raspen jævnt ud på toppen.

Stil fadet midt i ovnen i 30. min.

Server fadet med kogte kartofler og godt brød


 

Ovnstegt torsk med sennep og grønsager.

Til 2 personer.

 

500. g. torsk.

2. tsk. sennep.

150. g gulerødder.

150. g. kartofler i tern.

150. g. selleri i tern.

3. tsk. olivenolie.

1. fed hvidløg.

 Salt & peber.

1/2 bundt dild.

3. dl. creme fraiche 9 %.

80. g. grov flutes.

 

Del torsken i 2. stykker drys med salt og smør sennep på den ene side af fisken. Fisken rulles eller foldes sammen og stilles i køleskabet.

Fordel grønsagerne i et ildfast fad, vend olien i og drys med salt og peber.

Steg grønsagerne ca. 30 minutter ved 180°.

Tag fadet ud af ovnen, læg torskestykkerne oven på grønsagerne og pensel fisken med olien.

Stil fadet tilbage i ovnen og steg vidder 10-12 minutter, til torsken er gennemstegt.

Rør saucen af creme fraiche, groft hakket dild og lidt salt.

 

Kilde sunde opskrifter.

 

 

Ovnbagt torsk med ostesovs.

Til 4 personer.

600-800 g. torskefile i 10. cm. brede stykker, 600 g. porre i ringe (4 stk.), 1. spsk. smør, salt, friskkværnet peber, ½ l. mornay sovs (Karolines), ca. 200 g. frosne rejer, 2-3 spsk. hakket bredbladet persille.

Tilbehør: ris, eller kartofler.

Svits porrerne. Smør i smør, til de bliver bløde. Smør et ovnfast fad og kom porrerne heri. Læg torskestykkerne ovenpå. Krydrer med salt og peber. Hæld sovsen over, så det står halvt op om fisken. Bag retten ved 200°. midt i ovnen i 20-30 min.

Sovsen skal være lidt brun i kanten. Fordel rejerne og hakket bredbladet persille over og servere med ris eller kartofler.

Tip. I stedet for torsk kan du bruge laks eller ørred filerer, sammen med porre kan du f.eks. bruge champignoner.

 

 

Ruds opskrift på Kryddersild

 

De angivne mængder er passende til 20 kg. Sild.

 

De nyfangede Sild skal ikke gælles, men let saltes i 10 – 12 timer.

 

Der anvendes følgende :  250 g. Krydderier

 

1,0 kg. lys Farin

 500 g. Salt

    8 dl. Eddike

 1 brev Atamon eller tilsvarende flydende

 

Sildene  lægges lagvis i spanden og krydderblandingen

drysses over lagene

 

Prøvesmag efter 1 måned

 

Velbekomme

( gælles betyder urenset altså hele )

 

Opskrift på stegt sild i eddike og løg

Bland

          2 dl. eddike,

  ½ dl. vand,

   ca. 4 spsk. sukker efter smag,

   2 laurbærblade, 1 kvist timian,

   1 spsk. løg i små tern

   4 peber korn  i en kasserolle

         

         Kog lagen i 5 min. ved svag varme.

   Afkøl lagen til den er lillefingervarm.

   Smag den til.

   Læg 8 stegte lune sild i lagen

   Dæk fadet til med folie og sæt det koldt, til næste dag.

    Pynt med masser af tynde løgringe , evt. rødløg

    Serveres til frokost med brød og smør.

    Eller til middag med kartoffelsalat.

          Velbekomme.

        

 

Opskrifter på sild

 

Gammel Alsisk sild

2 dl piskefløde

100g majonaise

1 tsk. karry

1-2 røde æbler

1-2 porer

25g hakkede mandler

4 marinerede sild

salt og pepper

 

Pisk fløden til skum og bland den i mayonnaisen,

tilsæt karry og mandler, skær æblerne i små stykker med skræl

og porerne i tynde skiver, skær sildene i små snitter, bland det hele

forsigtigt og smag til med salt og pepper.

 

 

Æblesild

4 marinerede sild

4 små røde æbler

2 dl piskefløde

4 sps. majonæse

2 ts. revet løg

2 ts. citronsaft

2 ts. sukker

6 skiver rødbeder

2 rødløg

Karse til pynt

 

Flødeskum, majonæse, revet løg, citron og sukker blandes

Sild, æbler og rødbeder skæres i stykker og vendes i blandingen

Pyntes med tynde skiver rødløg, karse og æbler med skræl.

 

Kryddersild, fra Kaj

4. stk. kryddersild

5. stk. mellemstore kartofler

3. stk. hårdkogte æg

50. gr. Majonæse

1. dl. Piskefløde, let pisket

Vineddike

Salt

Sukker efter behag

Pynt: purløg og tomater

Skær sildene i små stykker. Skær kartoflerne 2. æg i skiver

Og hak det 3. æg

Læg en bund af æg og kartofler på et fad. Bland majonæsen med fløde som er let pisket, og smag til med vineddike.

Hæld majonæse blandingen over kartoflerne og æggene, læg sildestykkerneover  og drys med hakket æg og drys med purløg og tomat både.

 

Helfreds kryddersild

1 kg. Sild

1 liter eddike

1 håndfuld hel, sort peber og hvid peber

200 g. sukker

200 g. salt

1 kop laurbærblade

Silden renses og lægges i eddiken,

Silden skal stå så længe at de bliver hvide

og skindet falder af.

Eddiken hældes bort.

En håndfuld blandet sort og hvid peber knuses groft.

Alle krydderierne lægges lagvis med silden i en krukke.

Silden kan spises straks.

 

 

Røget laksfile med citronpeber og sprød salat.

 

krydrer laksen med lidt salt og citronpeber. pensel den kolde grillrist med lidt olivenolie og plaser laksefileten på risten med skinsiden ned. varm grillen op og plaser en foliebakke som skal have en størrelse så den rummer vedlagte bøge smuld. Plaser bakken med bøgesmulden over de glødende kul, kom risten og laksefileten, således ligger i den modsatte side af kullene, læg låget på. Bundspjældet på grillen skal være åben og topspjældet ½ åben. Laksen skal grilles/ryges, i ca. 25 min. Laksen skal være fast i kødet, ellers skal den have 5 min. til.

Serveres til lækker sprød salat og eventuel et glas hvidvin.

 

God appetit.

Ingredienser:                                Torsk i porrer.

 

1/2 kg torskefilet

 

2 store porrer

 

1 stor fennikel

 

1/2 tsk stødt ingefær

1/2 tskstødt fennikel

knivspids lakridspulver

 

1 dl hvidvin

1 dl piskefløde

 

skal af usprøjtet citron

Lidt smør eller olivenolie (jeg foretrækker smør)

1/2 lime pr person

 

salt og peber

 

Tilberedning:

 

Porrer og fennikel snittes fint og gives et opkog i letsaltet vand, vandet sis fra, og porrer og fennikel lægges i et ildfast fad.

Herpå drysser du ingefær, fennikel og lakridspulver.

 

Hælder piskefløde og hvidvin i, og vender det lige sammen med porre-fennikel.

 

Torskefileten delt i passende stykker og drysset med lidt groft salt, lægges oven på porre-fennikelblandingen.

 

Den revne citronskal fordeles på fiskestykkerne og lidt peber drysses på.

 

En lille klat smør lægges på hvert stykke fisk (Lider man af smør-fobi, kan man dryppe lidt olivenolie på i stedet)

 

Lime deles i halve og stilles i hjørnerne i fadet med skærefladen opad (1/2 lime pr person)

 

Fadet dækkes med grill-folie med den blanke side nedad og sættes midt i en forvarmet ovn på 180 C i ca 27-30 minutter

 

Godt brød spises til. Pasta fungerer også.

 

Limen presser man udover retten på sin tallerken. MUMS

 

Er man kommet til at fange en ørred eller laks, kan det bruges i stedet for torsk, og det smager stadig MUMS!

 

Hilsen Nicolai     

BBQ – sild.

Man starter med at tage ud og fiske en spand sild. Helt friske sild er ikke er røde i hoved og har blanke øjne.

Silden fileres og brystbenene skæres af så man ikke får ” hård i munden ”.

Filerer vendes i rugmel og steges på en varm pande med kødsiden ned af først så brænder de sidste små ben af.

Lægges i et fad.

En god portion bløde løg lægges over.

Varm marinade hældes over, husk at silden suger en del.

Marinade:    Ketchup

           Puddersukker

           Hvidløg.

           En dåse hakket tomater.

           Tomat koncentrat.

           Salt – pepper efter smag.

Mål ?? det bruger mænd ikke.

 

Hilsen Knud

De bedste marinerede sildhttp://www.isabellasveranda.dk/wp-content/themes/monograph/images/printknap.jpg

 

Vil du lave sild til jul, må du ikke gå glip af denne opskrift, der er en af mine bedste. Min mor fik den af en veninde, der tilbage i 50′erne fik lokket den ud af en kok på en kendt frokostrestaurant. Sildene bliver marineret i en lage, der blandt andet består af mælk, olie, eddike, sukker og masser af dild. Det lyder mærkeligt, men tro mig, resultatet bliver fantastisk.

Denne opskrift stammer fra en af min mors veninder, en overmåde smuk og charmerede dame, der engang i 50’erne fik den lokket ud af en kok på en kendt frokostrestaurant på den betingelse, at hun ikke gav opskriften videre til nogen. Min mor fik den alligevel og omgærdede den loyalt med samme hemmelighedsfuldhed i hele min barndom. Man laver den af gammeldags spegesild, dvs. sild, der er saltede og som skal udvandes. Derefter lægges de i en lage, der blandt andet består af kærnemælk. Lagen ser i det hele taget lidt mystisk ud, når man læser opskriften, men tro mig, det bliver til de skønneste sild med en mild, afrundet smag, der er helt anderledes end de sure, marinerede sild, man kan få på glas. Sildene er overhovedet ikke at svære at lave, hvis bare man køber spegesildene som fileter, så man ikke selv skal filetere dem. Her på landet kan man af og til finde spegesild i tønder hos den lokale Brugs, men bor du i byen skal du nok til en fiskehandler for at finde dem.

 

 

 Fremgangsmåde:

30 spegesild-fileter. Spegesild er saltede sild og fås hos fiskehandleren. Hvis fiskehandleren kun har hele sild, så køb 15 og bed ham eller hende om at filetere dem for dig. 2 grønne peberfrugter 3 store løg

Til marinaden:

1/2 l vindruekerneolie

1/2 l rødvinseddike – det skal være gammeldags rødvinseddike og ikke balsamico

1/2 liter sødmælk 1/2 liter kærnemælk 600 g sukker 10 laurbærblade 2 tsk paprika 1 tsk stødt peber

1 tsk tomatpure 1 tsk engelsk sovs 1 stort bundt persille 2 store bundter dild

Læg sildefileterne i et stort dej fad eller lignende og hæld rigeligt med vand over. Lad dem stå køligt med vand over sig i et døgn. Tjek om de er gode nok ved at skære et lille stykke af og smag på det: Sildene må ikke længere være så salte, at du ikke kan spise dem. Hvis de er for salte, skifter du vandet og udvander dem et halv eller et helt døgn længere. Skær fileterne i stykker på 3-5 cm. Læg dem i en stor krukke. Pil løgene og skær dem i tynde skiver, fjern kernerne i peberfrugterne og skær ligeledes dem i tynde skiver. Skyl og hak dild og persille fint. Læg grøntsagerne og krydderurterne over silden. Rør resten af ingredienserne sammen i skål og hæld marinaden over sild og grøntsager. Rør rundt og lad sildene trække koldt i en uges tid, før der spises af dem. Portionen er ret stor, til en lille husholdningen kan opskriften halveres. Sildene kan holde sig ret længe i køleskabet, da olien flyder op til overfladen og laver et konserverende låg. Jeg må ærligt sige, at jeg ikke ved, nøjagtig hvor længe de kan holde sig, men hos os spiser vi af dem til langt ind i januar.

Opskrift fra Per.